Kuchnie gastronomiczne elektryczne
( ilość produktów: 107 )Niezbędnym wyposażeniem każdej restauracji są kuchnie elektryczne, które obok kuchni gazowych stanowią najważniejsze urządzenia w lokalu gastronomicznym. Poszczególne modele różnią się głownie między sobą liczbą oraz mocą płyt grzewczych. Dodatkowo kuchnia elektryczna może być wykonana w wersji nastolnej, wolnostojącej, z linii (600, 700 lub 900) oraz z piekarnikiem.
Kuchnie elektryczne stosowane w gastronomii cechuje duża wydajność, solidne wykonanie oraz wytrzymałość, która w połączeniu z wykonaniem ze stali nierdzewnej zapewnia długie i bezproblemowe użytkowanie. Nowoczesne płyty grzewcze zapewniają szybkie i równomierne nagrzewanie naczyń stosowanych do gotowania, pieczenia i smażenia.
Wśród polskich restauratorów bardzo popularne są elektryczne kuchnie gastronomiczne takich marek jak Egaz, Hendi, Kromet, Lotus, Redfox, Stalgast.