Wyposażenie cateringowe
( ilość produktów: 732 )Wyposażenie firm cateringowych obejmuje bardzo duży zakres różnego rodzaju urządzeń i akcesoriów, które spotkać można w wielu restauracjach, stołówkach, salach weselnych czy kantynach.
Podstawa wyposażenia cateringowego to niezbędne urządzenia grzewcze, bez których przygotowywanie potraw nie byłoby możliwe. Wśród najważniejszych urządzeń tego typu wymienić należy kuchnie, taborety, patelnie, piekarniki, piece konwekcyjno-parowe – dostępne zarówno w wersji gazowej jak i elektrycznej a także bemary (nastolne, jezdne, wolnostojące), frytownice, grille kontaktowe, płyty grillowe, opiekacze, smażalniki, urządzenia do gotowania makaronu, gofrownice i naleśnikarki.
Kolejną niezwykle ważną grupą urządzeń jest sprzęt chłodniczy:
- szafy chłodnicze i mroźnicze
- chłodziarki podblatowe
- stoły chłodnicze i mroźnicze
- szybkoschładzarki
- kostkarki do lodu
Nie można zapomnieć o czystości dlatego konieczne jest zaopatrzenie się w odpowiednią zmywarkę gastronomiczną oraz profesjonalne środki chemiczne. Dzięki temu będziemy mieli pewność, że wszystkie naczynia i akcesoria kuchenne wykorzystywane podczas przygotowywania, wydawania i transportowania potraw są czyste i zachowujemy odpowiedni poziom higieny.
Niezbędne okażą się również meble ze stali nierdzewnej a wśród nich stoły robocze, zlewy, regały, szafy magazynowe, półki czy okapy a także wózki kelnerskie, które zwykle bardzo mocno kojarzą się z cateringiem – słusznie, bo bez tego praca firmy świadczącej usługi cateringowe byłaby utrudniona. Podobnie byłoby w przypadku braku w wyposażeniu takiego sprzętu jak podgrzewacze stołowe, kociołki do zup i gulaszu, termosy, pojemniki termoizolacyjne, meble cateringowe, tace, pojemniki GN.
Oczywiście nie byłoby możliwe prowadzenie usług cateringowych bez niezbędnej zastawy stołowej tj. talerze, filiżanki, kubki, szklanki, kieliszki, pucharki do deserów, bulionówki, sztućce, serwetniki, salaterki, sosjerki, cukiernice, wazy na zupę, półmiski, patery i etażery, wazony, karafki, koszyki na pieczywo i owoce, świeczniki, obrusy.