Inwestycje - Projekty

Projekty

Prace nad każdą inwestycją zaczynamy oczywiście od wnikliwej rozmowy z inwestorem na temat specyfiki lokalu oraz ogólnych oczekiwań. To pozwala nam przystąpić do przygotowania koncepcji, dzięki której możemy przygotować wstępny projekt lokalu. Następnie, wspólnie z inwestorem, omawiamy wszystkie niezbędne szczegóły w celu jego ostatecznej akceptacji. Gdy wszystko jest już ustalone przystępujemy do podpisania umowy a następnie rozpoczynamy prace związane z produkcją, dostawą i montażem urządzeń zgodnie z projektem technologicznym lokalu.

1. Spotkanie z inwestorem

Podczas spotkania przeprowadzamy wywiad jakie są oczekiwania inwestora oraz jakie parametry ma mieć projektowana kuchnia.

2. Koncepcja

Powstaje pierwszy zarys kuchni pokazujący wstępny rozkład pomieszczeń, dróg komunikacji - inwestor może już zgłaszać swoje sugestie i uwagi.

3. Dobór urządzeń

W zależności do zasobności portfela inwestora dopasowujemy sprzęt. Na tym etapie do rozmów włącza się przedstawiciel, który jest do dyspozycji inwestora w terenie.

4. Specyfikacja projektowa

Po zatwierdzeniu koncepcji oraz listy urządzeń powstaje szczegółowa specyfikacja obejmująca informacje branżowe.

5. Zatwierdzenie projektu

Po zatwierdzeniu zmian i ich zatwierdzeniu przystępujemy do zatwierdzenia całej dokumentacji projektowej. Dokument zostaje zatwierdzony przez rzeczoznawcę i trafia do inwestora w ilości ustalonej w kontrakcie.

6. Podpisanie umowy

Po podpisaniu umowy na współpracę przystępujemy do pomiarów oraz produkcji, na każdym z wymienionych kroków jesteśmy do dyspozycji inwestora, kierownika budowy, branżystów.

Projektowanie technologiczne zapleczy gastronomicznych

W ramach swojej działalności zajmujemy się także wykonywaniem profesjonalnych projektów technologicznych zapleczy gastronomicznych. Wykonywane przez nas projekty zapleczy kuchennych są skierowane przede wszystkim dla : restauracji, hoteli, gościńców i pensjonatów, stołówek, barów, kawiarni, pizzerii, punktów bistro, powierzchni sklepowych, firm cateringowych, a także kuchni szpitalnych, szkolnych, przedszkolnych i dla domów pomocy społecznej. Nasi specjaliści realizują projekty zgodnie z przepisami polskiego prawa, zgodnie z przepisami BHP, systemem HACCP, pozytywnie opiniowane przez SANEPID i w oparciu o rzeczywiste potrzeby inwestora.

Wszelkie decyzje na bieżąco konsultowane z Klientem.

Indywidualnie dobrany projekt technologiczny.

Czytelny układ funkcjonalny pomieszczeń z uwzględnieniem wymogów stawianych przez BHP oraz SANEPID.

Indywidualnie dobrane wyposażenie gastronomiczne dopasowane, do wybranego profilu działalności.

Konstrukcja skomplikowanych projektów meblowych oraz niestandardowych ciągów wydawczych.

Pomoc w zakresie prawnym.

Profesjonalne projekty technologiczne, m.in. zapleczy kuchennych, restauracji, kawiarni, barów, stołówek etc.

Przygotowanie projektu na indywidualne zamówienie klienta

Ściśle dopasowane do charakteru prowadzonej działalności, wielkości lokalu i jego możliwości

Sprawne rozplanowanie i przeprowadzanie wszelkich niezbędnych do otwarcia lokalu prodedur

Pełne wsparcie przy uruchomieniu lokalu i uzyskaniu zatwierdzeń Sanepidu

Gwarancja szybkiej realizacji - koncepcja do 7 dni, projekt do 2 tygodni!

Pełen projekt technologiczny przygotowany przez naszego specjalistę uwzględnia m.in.:

Inwentaryzację obiektu

Opracowanie listy urządzeń wraz z parametrami i rozmieszczeniem na rzutach

Wytyczne dla branży elektrycznej, gazowej, wodno-kanalizacyjnej oraz budowlanej

Opisy technologii dla danego obiektu wraz z kartami katalogowymi urządzeń

Dodatkowo oferujemy

  • Wizytę w miejscu realizacji inwestycji
  • Konsultacje i doradztwo w momencie wyboru wyposażenia
  • Zaopiniowanie projektu przez rzeczoznawców ds. sanitarno-epidemiologicznych i BHP

Projekty dostarczamy w wersji papierowej i elektronicznej. Koszt wykonania usługi jest ustalany indywidualnie i ściśle uzależniony od potrzeb inwestora oraz zakresu naszych prac i usług.

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami.

pixel