Inwestycja - Fast food
Fast food
Lokale fast food to punkty gastronomiczne od lat cieszące się niesłabnącą popularnością wśród klientów. Koszt wyposażenia lokalu fast food'owego nie jest wysoki, a wahać się może w zależności od rozpiętości asortymentu, który chcemy serwować.
Do najczęściej wybieranych sprzętów do tego typu lokali należą urządzenia grzewcze do przygotowywania kebaba (+elektryczny nóż tnący do kebaba), lada chłodnicza sałatkowa, frytownica, rolkowy opiekacz do parówek, grill kontaktowy, opiekacz do zapiekanek, chłodziarka do butelek i okap. Niezmiernie ważne są także akcesoria takie jak dyspensery do sosów, deski, noże, szczypce i środki czystości.
Zwykle na początek Klienci kupują tzw. zestaw podstawowy, a po czasie (gdy już lokal zaczyna przynosić wymierne zyski) wracają po resztę sprzętu i rozszerzają asortyment. W drugiej fali zakupów Klienci wracają po takie urządzenia jak gofrownice, naleśnikarki, kuchenki mikrofalowe, sokowirówki, wyciskarki do cytrusów, ekspresy do kawy czy roboty barowe.