Inwestycje
Dział Inwestycji
Projekty i wyposażenie
lokali gastronomicznych
Od początku swojej działalności otaczamy naszych klientów szeroką opieką biznesową. Otwarcie własnego lokalu gastronomicznego to spore wyzwanie - niezbędny jest projekt lokalu gastronomicznego, dobór odpowiedniego wyposażenia (meble, urządzenia, akcesoria) montaż oraz szkolenie personelu.
Projekty i wyposażenie lokali gastronomicznych
KNOW HOW
Właśnie z myślą o osobach zaczynających swoją przygodę z gastronomią od wielu lat z powodzeniem funkcjonuje nasz Dział Inwestycji Gastronomicznych. Tworzy go zespół doświadczonych specjalistów w dziedzinie gastronomii, który kompleksowo, począwszy od projektu lokalu gastronomicznego a skończywszy na dostawie i montażu wszystkich urządzeń i sprzętu, wyposażą Twój lokal zgodnie z obowiązującymi standardami i trendami w gastronomii.
538 451 231
inwestycje@mmgastro.pl
DOŚWIADCZENIE
Na swoim koncie mamy tysiące udanych realizacji, setki otwartych lokali (restauracje, kawiarnie, pizzerie, catering, hotele, bary, stołówki itp.) i dziesiątki ogromnych realizacji (jednostki wojskowe, szkoły, szpitale, centra handlowe itp.).
538 451 231
inwestycje@mmgastro.pl
KREATYWNOŚĆ
To co najbardziej lubimy w naszej branży to nieograniczone pola manewru. Każdy lokal gastronomiczny to dla nas nowa przygoda, nowy obszar i nowe wyzwania. Każdego dnia specjaliści naszego Działu Inwestycji wspierają innowacyjne pomyły naszych Klientów.
538 451 231
inwestycje@mmgastro.pl
WSPARCIE
Każdego dnia służymy Wam swoją radą i doświadczeniem. Każdego dnia wychodzimy naprzeciw rosnącym potrzebom rynku hotelarskiego i rynku gastronomicznego.
538 451 231
inwestycje@mmgastro.pl
Lat doświadczenia
22
Zrealizowanych lokali
1898
Obsługiwanych województw
16
Inwestycji zagranicznych
37
Jak działamy
Każdy z naszych projektów jest tworzony z myślą o indywidualnych potrzebach naszych klientów. Do każdego z powierzonych nam projeków podchodzimy w sposób nieszablonowy - nie korzystamy z gotowych rozwiązań, dzięki czemu jesteśmy w stanie sprostać nawet najbardziej rozbudowanym i fantazyjnym projektom. Potwierdzeniem tego są pomyślnie zakończone realizacje lokali gastronomicznych nie tylko w Polsce, ale również w wielu krajach europejskich.
KONTAKT
Podczas kontaktu telefonicznego nasz przedstawiciel zaproponuje Państwu wizytę na miejscu powstania inwestycji. Dopyta też o kwestie charakteryzujące lokal.
DORADZTWO
Wspólnie z inwestorem szukamy rozwiązań umożliwiających ergonomiczne i ekonomiczne zaprojektowanie lokalu zgodnie przepisami. Pomagamy w uzyskaniu zatwierdzeń Sanepidu i BHP
PROJEKT
W trakcie tworzenia projektu inwestor aktywnie uczestniczy we wszystkich pracach. Wyraża swoją opinię dla zastosowanych przez nas rozwiązań, akceptując je na poszczególnych etapach projektu.
KOSZTY
Projektując i przygotowując kosztorysy zawsze mamy na uwadze założony przez inwestora budżet. Szacujemy koszty i dobieramy optymalne rozwiązania technologiczne zgodnie z wytycznymi inwestora.
FINANSE
Aktywnie pomagamy naszym Klientom w pozyskaniu brakujących środków na sfinansowanie inwestycji. Od wielu lat współpracujemy z firmami leasingowymi.
FINALIZACJA INWESTYCJI
Nasza firma gwarantuje również usługę montażu i przedłużenia gwarancji a także przeszkolenia z podstawowej obsługi, Dzięki czemu inwestor może spokojnie zająć się rozwijaniem swojego biznesu.
CZAS NA DETALE
Lokal to nie tylko zorganizowana i smaczna gotująca kuchnia. To także piękny stół z wyjątkowo wyglądającą porcelaną, szkłem, sztućcami... Dlatego nasz Specjalista w zakresie zastawy stołowej zaproponuje sztućce i porcelanę.
A CO PO OTWARCIU?
Nadal jesteśmy z Tobą. Gwarancja door to door oraz dostarczenie urządzeń zastępczych sprawia, że nawet w przypadku awarii nie zostaniesz sam z problemem.
Lat doświadczenia
22
Zrealizowanych lokali
1898
Obsługiwanych województw
16
Inwestycji zagranicznych
37
Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami.
Montaże
Kompleksowy montaż obejmuje swoim zasięgiem całość realizowanej inwestycji oraz wsparcie dla inwestora na wszystkich jego etapach.
Do głównych elementów montażu kompleksowego zaliczamy m.in.:
- Wyznaczanie przyłaczy
- Zaplanowanie dostaw całego wyposażenia
- Odbiór dostaw
- Montaż mebli i urządzeń
- Podłączenie urządzeń do istniejących przyłączy (wodnych, kanalizacyjnych, elektrycznych,gazowych)
- Próbne uruchomienie
- Szkolenie techniczne
- Przekazanie dokumentacji
Elementami opcjonalnymi są:
- Bilans mocy
- Szkolenie kucharskie
Wszystkie prace wykonywane są przez osoby o odpowiednich uprawnieniach i doświadczeniu w realizacji takich montaży.
Lat doświadczenia
22
Zrealizowanych lokali
1898
Obsługiwanych województw
16
Inwestycji zagranicznych
37
Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami.
Projekty
Prace nad każdą inwestycją zaczynamy oczywiście od wnikliwej rozmowy z inwestorem na temat specyfiki lokalu oraz ogólnych oczekiwań. To pozwala nam przystąpić do przygotowania koncepcji, dzięki której możemy przygotować wstępny projekt lokalu. Następnie, wspólnie z inwestorem, omawiamy wszystkie niezbędne szczegóły w celu jego ostatecznej akceptacji. Gdy wszystko jest już ustalone przystępujemy do podpisania umowy a następnie rozpoczynamy prace związane z produkcją, dostawą i montażem urządzeń zgodnie z projektem technologicznym lokalu.
1. Spotkanie z inwestorem
Podczas spotkania przeprowadzamy wywiad jakie są oczekiwania inwestora oraz jakie parametry ma mieć projektowana kuchnia.
2. Koncepcja
Powstaje pierwszy zarys kuchni pokazujący wstępny rozkład pomieszczeń, dróg komunikacji - inwestor może już zgłaszać swoje sugestie i uwagi.
3. Dobór urządzeń
W zależności do zasobności portfela inwestora dopasowujemy sprzęt. Na tym etapie do rozmów włącza się przedstawiciel, który jest do dyspozycji inwestora w terenie.
4. Specyfikacja projektowa
Po zatwierdzeniu koncepcji oraz listy urządzeń powstaje szczegółowa specyfikacja obejmująca informacje branżowe.
5. Zatwierdzenie projektu
Po zatwierdzeniu zmian i ich zatwierdzeniu przystępujemy do zatwierdzenia całej dokumentacji projektowej. Dokument zostaje zatwierdzony przez rzeczoznawcę i trafia do inwestora w ilości ustalonej w kontrakcie.
6. Podpisanie umowy
Po podpisaniu umowy na współpracę przystępujemy do pomiarów oraz produkcji, na każdym z wymienionych kroków jesteśmy do dyspozycji inwestora, kierownika budowy, branżystów.
Projektowanie technologiczne zapleczy gastronomicznych
W ramach swojej działalności zajmujemy się także wykonywaniem profesjonalnych projektów technologicznych zapleczy gastronomicznych. Wykonywane przez nas projekty zapleczy kuchennych są skierowane przede wszystkim dla : restauracji, hoteli, gościńców i pensjonatów, stołówek, barów, kawiarni, pizzerii, punktów bistro, powierzchni sklepowych, firm cateringowych, a także kuchni szpitalnych, szkolnych, przedszkolnych i dla domów pomocy społecznej. Nasi specjaliści realizują projekty zgodnie z przepisami polskiego prawa, zgodnie z przepisami BHP, systemem HACCP, pozytywnie opiniowane przez SANEPID i w oparciu o rzeczywiste potrzeby inwestora.
Wszelkie decyzje na bieżąco konsultowane z Klientem.
Indywidualnie dobrany projekt technologiczny.
Czytelny układ funkcjonalny pomieszczeń z uwzględnieniem wymogów stawianych przez BHP oraz SANEPID.
Indywidualnie dobrane wyposażenie gastronomiczne dopasowane, do wybranego profilu działalności.
Konstrukcja skomplikowanych projektów meblowych oraz niestandardowych ciągów wydawczych.
Pomoc w zakresie prawnym.
Profesjonalne projekty technologiczne, m.in. zapleczy kuchennych, restauracji, kawiarni, barów, stołówek etc.
Przygotowanie projektu na indywidualne zamówienie klienta
Ściśle dopasowane do charakteru prowadzonej działalności, wielkości lokalu i jego możliwości
Sprawne rozplanowanie i przeprowadzanie wszelkich niezbędnych do otwarcia lokalu prodedur
Pełne wsparcie przy uruchomieniu lokalu i uzyskaniu zatwierdzeń Sanepidu
Gwarancja szybkiej realizacji - koncepcja do 7 dni, projekt do 2 tygodni!
Pełen projekt technologiczny przygotowany przez naszego specjalistę uwzględnia m.in.:
Inwentaryzację obiektu
Opracowanie listy urządzeń wraz z parametrami i rozmieszczeniem na rzutach
Wytyczne dla branży elektrycznej, gazowej, wodno-kanalizacyjnej oraz budowlanej
Opisy technologii dla danego obiektu wraz z kartami katalogowymi urządzeń
Dodatkowo oferujemy
- Wizytę w miejscu realizacji inwestycji
- Konsultacje i doradztwo w momencie wyboru wyposażenia
- Zaopiniowanie projektu przez rzeczoznawców ds. sanitarno-epidemiologicznych i BHP
Projekty dostarczamy w wersji papierowej i elektronicznej. Koszt wykonania usługi jest ustalany indywidualnie i ściśle uzależniony od potrzeb inwestora oraz zakresu naszych prac i usług.
Lat doświadczenia
22
Zrealizowanych lokali
1898
Obsługiwanych województw
16
Inwestycji zagranicznych
37
Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami.
Otwórz z nami lokal
Wybierz rodzaj lokalu gastronomicznego, który chcesz otworzyć i sprawdź podstawowe informacje na ich temat. Bardzo chętnie doradzimy w wyborze odpowiedniego sprzętu oraz niezbędnego wyposażenia koniecznego do otwarcia własnego biznesu w gastronomii.
Zachęcamy również do kontaktu z naszym Działem Inwestycji Gastronomicznych, w którym nasi specjaliści z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej pomogą w zaprojektowaniu lokalu zgodnie z Twoimi sugestiami zachowując przy tym wszelkie obowiązujące wymagania i standardy.
Planujesz otworzyć nowy lokal?
Jeśli jednak dopiero planujesz rozpocząć swoją przygodę z gastronomią skontaktuj się z naszym Działem Inwestycji Gastronomicznych.
Sala weselna i bankietowa
Stołówka i kantyna
Sushi bar
Restauracja samoobsługowa
Street food point
Eco bar
Fit & slim drink point
Bistro
Restauracja
Pizzeria
Kebab
Kawiarnia
Fast food
Sklep ekologiczny
Lat doświadczenia
22
Zrealizowanych lokali
1898
Obsługiwanych województw
16
Inwestycji zagranicznych
37
Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami.
Planujesz otwarcie lub modernizację lokalu gastronomicznego? Zapewniamy kompleksową realizację inwestycji: projekt, dobór urządzeń, dostawę, montaż, uruchomienie.
Pomoc w doborze i zakupie odpowiedniego sprzętu gastronomicznego. Obsługa zamówień - za wyjątkiem zamówień ze sklepu internetowego.
Obsługa zgłoszeń serwisowych (serwis gwarancyjny, pogwarancyjny, zakup części) oraz pomoc techniczna.
Obsługa zgłoszeń reklamacyjnych (np. szkody transportowe, braki w dostawach, jakość obsługi).
- Firma
- Instytucja budżetowa
- Osoba prywatna
Realizacje
Od kilkunastu lat sukcesywnie rozwijamy Dział Inwestycji w naszej firmie, aby zapewnić najwyższy poziom obsługi dla naszych Klientów. Zdobyte doświadczenie wraz z pasją i zaangażowaniem przynoszą owoce w postaci profesjonalnie zaprojektowanych i wyposażonych lokali gastronomicznych w Polsce i za granicą.
Ilość realizacji w poszczególnych województwach
Nasze przykładowe realizacje
Lat doświadczenia
22
Zrealizowanych lokali
1898
Obsługiwanych województw
16
Inwestycji zagranicznych
37
Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami.