Inwestycja - Street food point
<< Powrót
Street food point
Planujesz otworzyć własny biznes gastronomiczny? Nie dysponujesz dużą kwotą pozwalającą na otwarcie restauracji? Dobrym pomysłem jest rozpoczęcie swojej przygody z gastronomią od Street Point.
Życie w biegu i ciągła gonitwa ulicami największych miast sprawia, że wielu Polaków nie ma czasu, aby móc poczekać kilkanaście czy kilkadziesiąt minut, aby zjeść posiłek siedząc wygodnie przy stole. Coraz większa ilość osób stawia na szybkie i smaczne posiłki będące podstawą Street Point'ów.
Podstawą lokali typu Street Point są tzw. Food Trucki, czyli przyczepy gastronomiczne. Koszt wyposażenia standardowego Food Trucka nie jest duży – zwykle asortyment ogranicza się do niezbędnych urządzeń grzewczych i urządzenia chłodniczego umożliwiającego przechowywanie żywności w optymalnych warunkach.
Sporo tańszą opcją jest wózek lub rower gastronomiczny – zwykle do serwowania hot-dogów, kebabów, soków czy lodów. Coraz popularniejsze (zwłaszcza w sezonie letnim) stają się także Street Pointy z popcornem, watą cukrową czy corn-dogiem.
Zaletą takiego rozwiązania jest mobilność oraz brak konieczności wynajmu pomieszczenia, które w kluczowych dzielnicach bardzo często są zbyt drogie lub wręcz niedostępne.
Planujesz otworzyć nowy lokal?
Jeśli jednak dopiero planujesz rozpocząć swoją przygodę z gastronomią skontaktuj się z naszym Działem Inwestycji Gastronomicznych.
Lat doświadczenia
22
Zrealizowanych lokali
1898
Obsługiwanych województw
16
Inwestycji zagranicznych
37